zondag 30 september 2012

Koel

Het zwembad was niet zo warm als ik verwacht had, in ieder geval beduidend koeler dan het zeewater. Ik ben een koukleum en spring dus sowieso nooit zomaar in het water. Ik liet me via een trappetje langzamerhand wennen aan de watertemperatuur. Het viel uiteraard best mee en ik heb enige tijd rondgepoedeld. ('Baantjes trekken' is niet 'mijn ding'.) Daarna wilde ik wel wat in de zon liggen, maar er is hier geen 'undress code'. Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind het wat onwennig een kledingstuk te dragen, al is het maar een zwembroek, als ik ga 'zonnen'. Dat heb ik al jaren niet meer gedaan. Het balkon bij mijn kamer heeft geen direct aanpalende balkons, dus daar kan ik, zonder aanstoot te geven, in mijn nakende niksie zitten. 
Ja, kijk eens, ik moest foto's laten zien. Een kamermeisje was bereid er eentje van me te maken. (Geintje! De iPad heeft ook een zelfontspanner.) 't Is toch een nette foto?

P.S.
Het kan zijn dat er geen foto te zien is. Ik dacht dat ik een manier gevonden had om foto's in te voegen, maar ik twijfel nu. Je houdt die foto, en andere, dan nog tegoed. Heb ik wat te doen, als ik weer thuis ben.

Dress code

Toen ik gisteravond het restaurant van het hotel wilde binnentreden, werd ik tegengehouden door een dienstdoende dame. Met een korte broek kwam ik het restaurant niet in. Ik zit hier voor mijn lol, dus waarom zou ik er een punt van maken, dat ik heel wat vrouwen zag die meer bloot been lieten zien dan ik? Dan heb ik het nog niet over blote ruggen en decolleté's die weinig te raden overlieten. Er was ook een vrouw met een lange jurk van zeer dunne stof, wat bij tegenlicht een alleraardigst beeld opleverde. Een andere vrouw droeg ook een lange rok, maar met een split die bij de heup begon. Het been dat volledig te zien was, was niet eens bijzonderr fraai.

Wat is nou de achtergrond van zo'n dress code? Onbedekt mag, mits sexy? Ik denk niet dat mijn blote benen veel vrouwen in staat van opwinding zullen brengen, maar zo lelijk zijn ze nou ook weer niet: geen spataderen of zo en ze zijn (van nature) vrijwel onbehaard. Wanneer en waarom is ooit afgesproken dat in bepaalde omstandigheden en bij bepaalde gelegenheden blote mannenbenen niet 'netjes' zijn. Moet ik nog van geluk spreken dat korte mouwen wel toegestaan zijn en een das en colbert niet verplicht zijn? Dan zou ik aan het diner in het hotel, waarvoor ik betaald heb, niet eens toekomen. O tempora, o mores!