zondag 25 november 2012

Duurzaam

Gisteravond werden in 'Kassa' duurzame rookworsten getest. Die rookworsten zelf zijn natuurlijk niet duurzaam, want die verdwijnen vrij snel na aankoop, maar ze worden op dier- en milieuvriendelijke wijze gefabriceerd. Als minst smakelijke kwam de vegetarische rookworst uit de test, wat mij niet direct verwonderde.

De mens is een omnivoor: zhij eet van nature alles, dus ook (andere) dieren. Dat kun je zielig voor die dieren vinden en het is inmiddels wel duidelijk dat het eten van vlees uit ecologisch standpunt bezien niet zo handig is. Er zijn dus redenen genoeg om in ieder geval minder vlees te eten en het is zeer wel mogelijk zonder vlees een aangename en voedzame maaltijd te bereiden. En daar hoef ik geen producten bij die lijken op een hamburger, een rookworst, of kipsaté, maar die gemaakt zijn van plantaardige eiwitten, waaraan dan weer kunstmatige smaakstoffen zijn toegevoegd. De meeste plantaardige eiwitten smaken het lekkerste in hun originele vorm.


=========================

Ik heb 41 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)

=========================
x