zaterdag 18 juli 2015

CADEAUTJES

Brit Glas van Oger in de P.C. Hooftstraat ziet wel een stijgend aantal islamitische klanten, 'Die zien we steeds vaker in de winkel.' Wat krijgen we nou? Gaan de bewoners van Bos en Lommer (daar wonen veel moslims) ineens in grote getale shoppen in de PC?

Het ligt wat anders. De woordkeuze in Het PAROOL zou je wat verwarrend kunnen noemen. De klanten waar het hier om gaat hebben niet alleen hun geloof gemeen, maar vooral hun regionale herkomst (de Golfstaten) en de inhoud van hun geldbuidel.

Londen wordt jaarlijks overspoeld door toeristen uit het Midden-Oosten, rijke moslims die met hun opzichtige supercars naar de stad vliegen om inkopen te doen voor het Suikerfeest. Tijdens deze 'ramadan rush' rolt het geld overvloedig over de toonbank. In de PC zouden ze dat geld ook graag over hun toonbanken zien rollen.

De rijke Russen en Chinezen hebben de weg naar Amsterdam (en de rest van Nederland ) al gevonden. Nu nog zorgen dat de rijke Arabieren hier heen komen om hun suikerfeestcadeautjes te kopen. Die "opzichtige supercars" kunnen ze beter thuis laten want veel parkeergelegenheid is er niet in de PC.