vrijdag 5 juni 2020

POPULISME

Hydroxychloroquine is een middel ter voorkoming en genezing van malaria. Het gezaghebbende Engelse medisch tijdschrift The Lancet had een artikel gepubliceerd waarin geschreven werd dat de kans op overlijden bij patiënten met Covid-19 kan toenemen als ze ook hydroxychloroquine krijgen. De drie auteurs van het artikel hebben dit inmiddels ingetrokken, een tamelijk zeldzame gebeurtenis.

In de Volkskrant wordt over het artikel in The Lancet (en over de intrekking daarvan) gesproken, met name over een van de neveneffecten ervan. Ze hebben de oplossing voor het coronavirus allang. Maar de elite houdt het weg bij, u gewone mensen. Hydroxychloroquine is immers te goedkoop en te simpel, er valt niets aan te verdienen. En ze willen de crisis gaande houden. ‘Als er niemand meer doodgaat en er geen lockdown meer is, is de roem van de virologen ook voorbij’, aldus de rechts-populistische website One News.

Opmerkelijk bijverschijnsel van de coronacrisis: ineens omarmt populistisch rechts het malariamiddel ‘hydroxychloroquine’, de synthetische variant van kinine. Populistische leiders zoals Donald Trump (VS), Jair Bolsonaro (Brazilië) en Nayib Bukele (El Salvador) zweren hij het middel, en in Nederland diende Thierry Baudet zelfs een motie in om onderzoek ernaar af te dwingen, ‘want het lijkt verbluffend goed te werken’.


Het ontbreekt er alleen nog maar aan dat de populisten de mening verkondigen dat het tegenhouden van dit geneesmiddel, voor dit doel althans, het werk is van de linkse elite.  Je kunt de overheid al niet vertrouwen, laat staan een linkse overheid. Helaas voor de Nederlandse populisten, alle linkse partijen in de Tweede Kamer behoren tot de oppositie. Dus die populaire Mark Rutte, gesteund natuurlijk door die RIVM-elite, zit de kluit ook te belazeren door hydroxychloroquine ook hier niet toe te laten.

Virologen zijn inmiddels onderwerp van doodsbedreigingen. Een Duitse viroloog werd vergeleken met Mengele, de nazi-arts die experimenten uitvoerde op levende mensen.

Ik geloof echt niet blindelings dat alles wat de overheid doet helemaal oké is, maar ik geloof ook niet dat de huidige overheid er alles aan doet om ons zo ziek mogelijk te maken/houden. H et leidt immers tot een economische recessie van formaat. Of zijn er volgens de samenzweringstheoretici mensen/groepen die juist daardoor weer veel beter/rijker worden, afgezien van Big Pharma en Bill Gates natuurlijk. Dat wisten we al lang.