zaterdag 29 juli 2017

TRUCJES

Een dag of tien geleden schreef ik over smartphones die niet langer onder de inboedelverzekering zouden vallen. Ik eindigde met het uitspreken van de vrees dat volgend jaar de smartphones niet meer onder de reisverzekering zouden vallen.

In het NOS-journaal hoorde ik iemand uit het verzekeringswezen zeggen dat tegen de tijd dat er een nieuwe smartphone op de markt komt, er opvallend veel smartphones in toiletten bleken te vallen en daardoor beschadigd/onbruikbaar raakten.

In de Volkskrant las ik dat verzekeraars 'een trend ziet ontstaan' waarin 'steeds meer jongeren' proberen via een valse claim iets van de kosten van hun verre vakantie 'terug te verdienen'.

Het zijn natuurlijk echt niet alleen jongeren die verzekeringsfraude plegen.  Verzekeringsfraude is waarschijnlijk net zo oud als het verzekeren zelf. Het lijkt natuurlijk aardig een hoop geld te krijgen, zodat je iets nieuws kunt aanschaffen, maar  in de praktijk schiet je er geen cent mee op: hoe meer de verzekeringsmaatschappijen moeten uitbetalen, hoe hoger de premie wordt. Dat jij meer premie moet betalen vind ik best, als jij door fraude voor die premiestijging hebt gezorgd, maar ik wordt enigszins pissig als ik aan jouw 'slimme' trucjes moet meebetalen.