dinsdag 11 april 2017

MINI

BN'ers hebben hem ontdekt. Zo begint een artikel in Het PAROOL. Zo ziet die ontdekking eruit.

O, zul je misschien denken, dat is een overdekte scootmobiel, een moderne uitvoering van de Canta, waarin mensen die niet zo mobiel zijn toch nog een flink eind de deur uit kunnen en ook nog droog blijven.

Nee, dit is de Biro, een mini-auto die elektrisch wordt voortbewogen. Het PAROOL schrijft daarover: De Biro brommobiel bijvoorbeeld, mag rijden op de stoep, de rijweg én het fietspad. Ook mogen ze op het trottoir worden geparkeerd, 'zolang ze voetgangers niet hinderen'.

Als de BN'ers de Biro hebben ontdekt, zie ik de bui al hangen.Die BN'ers schaffen zich geen Brio aan in plaats van hun Mercedes, BMW of Volvo, maar naast hun echte auto. Het is toch een geinig dingetje om de boodschappen in te doen en voor andere korte rtjes in de buurt, bijvoorbeeld mams even bezoeken. En je kunt hem overal kwijt, zonder een cent parkeergeld te betalen. En als de BN'ers er massaal mee gaan rijden zulen de zichzelf respecterende trendvolgende yuppen al gauw volgen. Voor je het weet zal het in de winkelcentra krioelen van de Biro's. De gemeenten gaan bedenken hoe ze de overlast op stoepen en in winkelcentra kunnen beperken, maar, o jé, hoe voorkom dat de Cantagebruikers daaronder gaan leiden?

Wil je de auto niet gebruiken voor korte ritjes? Er bestaat al jaren een goed alternatief: de FIETS. De zaak waar je de Biro kunt kopen, heeft zeer waarschijnlijk ook electrische fietsen in de aanbieding.