dinsdag 28 januari 2014

Boer

Mensen die mij enigszins kennen zullen me direct geloven als ik zeg dat ik afgelopen zondag niet gekeken heb naar 'Boer zoekt vrouw internationaal'. Het liefdesleven van een stel willekeurige agrariërs interesseert me nu eenmaal geen hout. Dat ze in een ver buitenland wonen maakt het wat mij betreft niet interessanter.

Wat mij vooral irriteert is dat de afficionado's van 'Boer' het niet kunnen laten over het wel en wee van die boeren te ouwehoeren, zodat ik tegen wil en dank met hun wederwaardigheden geconfronteerd wordt. De kranten schrijven erover. In radioprogramma's wordt erover gepraat. Andere tv-programma's, met name praatprogramma's, besteden er aandacht aan. IK mag blij wezen dat ik geen baan meer heb, want dan zou ik ook nog, min of meer gedwongen, bij het koffieapparaat over die boeren moeten (mee)praten.

De producenten van 'Boer' zijn er kennelijk van overtuigd dat het oorspronkelijke 'format' aan vernieuwing toe is. Vandaar dat de boeren deze keer in het buitenland gezocht werden.Volgend jaar zullen het waarschijnlijk autochtone inwoners van zo'n buitenland zijn die kunnen kiezen uit een aantal Nederlandse vrouwen die wel enige tijd willen optrekken met nomadische Toearegs of Mongolen. Ik betwijfel of er dan homo's en/of lesbo's onder de 'boeren' zijn.
x