donderdag 11 april 2013

Nieuws(?)

Als ik ’s ochtends mijn bescheiden ontbijt nuttig, kijk ik nog wel eens naar het WNL-programma ‘Vandaag de dag’. Dan zie ik de eerste NOS-journaals van de dag en de weersverwachting. Ik heb stiekem leedvermaak bij de ‘gebruikelijke’ files.

Ze hebben bij dit programma ook aandacht voor wat ik maar ‘klein nieuw’ noem, zoals gisteren de verplaatsing van een seinwachtershuisje bij station Roosendaal. Die verhuizing was niet te zien, want die zou pas om 12 uur beginnen, maar dan wordt er wat geneuzeld. Is het spannend en zo.

Van tijd tot tijd komt er ook een ‘shownieuwsdekundige’ opdraven. Het begrip ‘show’ wordt daarbij ruim uitgelegd. Nieuws, als je het zo noemen mag, over voetballers valt ook onder ’show’. Dat nieuws heeft een hoog ‘Story’-gehalte. Al wekenlang worden we voortdurend bijgepraat over het liefdesleven van voetballer Rafael van der Vaart, vroeger Ajax, tegenwoordig HSV (Hamburg) en Nederlands elftal. Hij was getrouwd met Sylvie, maar met haar kreeg hij ruzie tijdens de jaarwisseling 2012/2013. Hij zou haar zelfs een klap gegeven hebben. De beste vriendin van Sylvie is Sabia Boulahrouz getrouwd met de gelijk(achter)namige voetballer. Maar nu doet Rafael het met Sabia. Nou, is dat nieuws of niet? En dankzij WNL hoef je geen Story of Privé te kopen om dat allemaal te weten. Je hoeft zelfs niet naar RTL-Boulevard te kijken. Je kunt gewoon naar een nieuwsprogramma kijken.
x