woensdag 27 juni 2012

Napraten

Zo af en toe denk ik dat grote sportgebeurtenissen uitsluitend georganiseerd worden om de Nederlandse tv aan goed bekeken talkshows te helpen, die dan weer voor reclame-inkomsten  zorgen. Er schijnt zelfs een keiharde concurrentie aan de gang te zijn tussen de NOS en RTL. De NOS heeft i.v/m. het EK voetbal Studio Sportzomer en RTL trekt kijkers met VI Oranje. Nu is voor Nederland het voetballen wel afgelopen, maar gelukkig kunnen we vanaf zaterdag napraten over de Tour de France. De NOS doet dat al jaren met de 'Avondetappe' van Mart Smeets, de RTL schakelt over naar 'Tour du Jour'.

In Trouw las ik dat de NOS zich al voorzien heeft van gastoptredens van o.a. Herman Wijffels, Abdelkader Benali, Bram Moszkowicz en Eva Jinek. RTL heeft zich al verzekerd van de medewerking van Erik Hulzebosch, Daniëlle Oerlemans, Tijl Beckand en Erben Wennemars. Als je die rijtjes namen ziet valt op dat ze hun bekendheid geen van allen te danken hebben aan hun deskundigheid op het gebied van hard fietsen. Herman Wijffels kun je een twijfelgeval noemen: hij was een tijd de baas van de Rabobank en dat is de sponsor van de belangrijkste Nederlandse wielerploeg.

Nu komen de verkiezingen eraan dus het is bepaald niet uitgesloten, dat er af en toe in een van die programma's een lijsttrekker zal opduiken, want een optreden bij Mart Smeets of Wilfred Genee is makkelijker en wordt meer bekeken dan een filmpje in het kader van de uitzending van politieke partijen. Dan kun je leuke vergelijkingen maken tussen de Nederlandse economie en het Nederlandse fietsen tegen een berg op. ("Ook uit dit dal zullen wij weer de top bereiken!") Verder weten al die BN'ers net zo veel van fietsen als ik of de buurman, dus wat moet ik met hun meningen? Ik heb één troost: als ik 's ochtends aan mijn koffie zit word ik niet lastig gevallen door collega's die mij vertellen wat zij ervan vinden vinden en willen weten wat ik ervan vind.
x