maandag 5 september 2016

ZOMERGASTEN

Er zijn jaren voorbij gegaan waarin ik niet naar Zomergasten heb gekeken. Ik had het wel gezien. Op een gegeven moment leek het erop alsof het niet zo zeer van belang was wat er in het programma te zien en horen viel, maar wie het presenteerde. Het (mogen) presenteren van het programma leek een soort journalistieke prijs te worden, waarover uitgebreid werd gespeculeerd en gedebatteerd.

Gisteren besloot ik weer eens te kijken. Na een uur vond ik het wel weer genoeg. Hoe boeiend is Mark Rutte nou helemaal? Hij luistert graag naar Bach. Ik ook. Hij vindt zowel de Engelse als de Amerikaanse tv-serie 'House of Cards' goed. Ik ook. Ik kreeg dus niet veel nieuws te zien.

Thomas Erdbrink vroeg op een gegeven moment of hij Rutte alles mocht vragen, ook over zijn liefdesleven. Dat mocht. Veel mensen schijnen zeer nieuwsgierig te zijn naar Ruttes liefdesleven. Ik weet niet of Thomas daar nog aan toe gekomen is. Ik ga het niet checken bij 'Uitzending gemist', want het zal me worst wezen.

IK zit me nu te bedenken dat het eigenlijk verwonderlijk is dat het programma nog steeds bestaat. Het is toch helemaal niets voor jongeren om ruim drie uur naar dezelde persoon te moeten kijken en luisteren. De tv is er toch voor de jongeren? Nou ja, natuurlijk ook voor liefhebbers van taaarten en boeren.