vrijdag 14 september 2018

PARKEREN

Onder (of in) de Boerenwetering in Amsterdam is een parkeergarage (in het kaartje hieronder rood gemaakt) gebouwd die plaats biedt aan 600 auto's.

Een prima plek als je ziet dat de garage op korte afstand ligt van de drukbezochte Albert Cuypmarkt (X) en het ook drukbezochte Rijksmuseum (0). De garage, waarvan de bouw 35 miljoen euro kostte, werd in mei geopend, schrijft Het Parool, maar staat grotendeels leeg. (...) (G)emiddeld staan er overdag maar 180. 's Nachts is de gemiddelde bezetting 200 auto's.

Je kunt je auto in de Albert Cuypgarage parkeren voor € 0,50 per 7 minuten (dat is € 4,29 per uur. Ik wilde wel eens weten wat je moet betalen als je gewoon op straat parkeert. Nou, de gemeente kon me niet één, twee, drie vertellen wat je in De Pijp moet betalen. Ze konden me alleen per straat de tarieven geven. Ik heb maar twee verschillende straten in de buurt van die garage gekozen: de Frans Halsstraat en de Quellijnstraat. Daar betaal je (behalve 's zondags) van 9:00 tot 24:00 uur  € 4,00 per uur. Voor de andere straten in de buurt zal dat ook wel zo zijn.

Een woordvoerder van het stadsdeel bevestigt dat er sprake is van een stroeve start en noemt de bezetting 'inderdaad teleurstellend'. (...) Ook zou een rol kunnen spelen dat bewoners nu én in de garage én voor de deur kunnen parkeren. Volgens de woordvoerder is er inderdaad sprake van een overschot aan parkeergelegenheid. "Mensen van wie we hadden gehoopt dat de garage zouden gebruiken, rijden toch ook de buurt in.

Waarom kiezen ze niet meteen voor de handigste methode? Mensen letten op de kleintjes. Waarom zou je je auto voor € 4,29 per uur in de parkeergarage zetten, als je voor € 0,29 per uur minder gewoon op straat kan parkeren? Zorg dat er in die garage minimaal € 1,00 per uur minder wordt betaald dan op straat en je moet eens kijken hoe gauw hij vol staat.