maandag 1 oktober 2018

ANDER

Ik ga eerst even een paar open deuren intrappen:
  1. Een slecht verhaal zaait verdeeldheid en wakkert haat aan. Een goed verhaal zorgt voor samenwerking en vooruitgang.
  2. Je moet zorgen dat je jezelf geen schade toebrengt door mensen aan te nemen die oneerlijk zijn of voor schandalen zorgen.
  3. Op het internet  zijn plekken die compleet bevestigen wat we denken, zonder dat er een weerwoord op komt.
Er waren heel wat mensen die er  € 1.000,00 voor overhadden om deze wijsheden te horen debiteren. Maar ja, ze werden wel gedebiteerd door de 44ste president van de VS, Barack Obama. Die kwam voor een bedrag van, als ik het goed heb begrepen, € 400.000,00 naar het Forward Thinking Leadership seminar. Oké, hij had ook nog ruim 20 medewerkers meegenomen. Die kosten ook geld.

Die citaten haal ik uit Het PAROOL. Ik neem aan dat de krant die uitspraken van Obama eruit heeft gehaald die het meest waardevol zijn voor managers die willen leren hoe zij hun leiderschap meer vooruitdenkend willen maken. Er zijn bibliotheken vol geschreven over goed leiderschap. Er zijn talloze 'goeroes' die hun wijsheden op dit terrein hebben verkondigd. Het seminar  waar Obama sprak was zeker niet het eerste op dit terrein.

Ik kan me voorstellen dat een deelnemer aan het seminar na afloop van de speech van Obama fijntjes opmerkte: "Hoor je het ook eens van een ander."