donderdag 21 februari 2019

EXTREMISTISCH

In een artikel in Trouw kwam ik de naam 'Erkenbrand' tegen en daar vond ik deze tekst: Als er niets verandert is de westerse wereld over 25 jaar veranderd in dezelfde hellholes als we in Afrika en West-Azië aantreffen. Hooguit in Oost-Europa is het dan nog leefbaar voor ons. Op de website www.erkenbrand.eu/nl/  las ik "Over ons": Studiegenootschap Erkenbrand is een ontmoetingsplatform voor geestverwanten die kritisch zijn over de demografische, spirituele, culturele en politieke ontwikkelingen in Nederland. Wij hebben geen vastomlijnde ideologie maar wat ons verenigt is liefde voor ons volk en ons land. Wij staan voor het zelfbeschikkingsrecht van alle volkeren op de wereld.

Er is niets tegen "kritisch zijn over de demografische, spirituele, culturele en politieke ontwikkelingen in Nederland". Ik laat zelf ook graag een kritisch geluid horen. Bij Erkenbrand leidt die kritische houding tot teksten als: De daadwerkelijke oorzaken van de criminaliteit onder zwarten (in de VS) mogen niet worden genoemd en dat is zelfs strafbaar. Zwarten hebben een gemiddeld IQ van rond de 85, althans in de VS. In Afrika ligt het nog lager, zeker bezuiden de Sahel. We boffen dus nog maar dat de meeste Afrikanen in ons land nog uit gebieden ten noorden van de Sahel komen. We krijgen niet de allerstomsten.

Ene ANDRE weet in een reactie op een artikel van Jan de Scherprechter de vinger te leggen op de negatieve aspecten  van "negers en Arabieren". Hij weet ook waarom de werkelijke 'feiten' niet algemeen bekend zijn: (O)m feiten gaat het ook niet in Links-progressief Nederland.Zolang de feiten maar zo lang mogelijk onder het tapijt kunnen verdwijnen en de schuld vooral niet bij de betrokkenen zelf gelegd hoeft te worden, is het goed. ANDRE gaat nog niet zo ver dat ook rijke joden, lhbt'ers en feministen graag de feiten ontkennen, al is dat in deze kringen niet ongebruikelijk.

Jan de Scherprechter is erg blij met de reactie va ANDRE en voegt daar nog aan toe: De grote hoogte van criminaliteit onder allochtonen hangt rechtstreeks samen met hun lage IQ.

Trouw schreef: De organisatie is relatief nieuw, en houdt 'studieconferenties' die vooral gericht zijn op een hoogopgeleid publiek. Sommige leiders van Erkenbrand propageren een rauw antisemitisme. Eén van hem schreef op internet dat hij 'geen traan zou laten als men de trein naar het Oosten weer opnieuw opstart'. (...) Veel van de extreem-rechtse aanhangers van Erkenbrand zien Thierry Baudet als hun nieuwe leider. Ook Geert Wilders is er geliefd. Rotterdammer Géza Hegedüs, die onlangs één dag lijsttrekker was voor de PVV, heeft banden met Erkenbrand.

In hetzelfde artikel In Trouw staat: Baudet heeft het afgelopen jaar, sinds het begin van zijn campagne om in de Tweede Kamer gekozen te worden, steeds gezegd dat hij 'niets te maken wil hebben' met extreem-rechtse groepen of denkbeelden. Dat deed Baudet nadat hij zelf het nieuws had gehaald met de uitspraak dat ‘de politieke elite het Nederlandse volk probeert homeopathisch te verdunnen met alle andere volken'.  Die uitspraak zou bij Erkenbrand, dat zich immers ook zorgen maakt  over de demografische ontwikkelingen, bepaald niet misstaan. Baudet vindt dat zelf, mag je aannemen, geen extremistische uitspraak. Ik wel.