zondag 28 september 2014

Dreiging

Er is geen concrete dreiging, maar we moeten wel waakzaam zijn met ons allen. Kan de regering, op advies van de AIVD, me dan eens vertellen hoe ik waakzaam moet zijn, waar ik op moet letten? Militairen en douanemensen wordt aangeraden buiten dienst geen uniform te dragen. Hoe zit dat met de medewerkers van particuliere veiligheidsdiensten? Die dragen ook vaak een uniform. Kennen de terroristen het onderscheid tussen al die uniformen? En hoe zit het met parkeerwachten en de medewerkers van het openbaar vervoer? De politie mogen we ook niet vergeten. Een beetje terrorist zal die als eerste willen uitschakelen.

Is het nog wel verantwoord om naar een stadion te gaan? Of naar een concert? Zijn volle bussen, trams en treinen geen aantrekkelijke doelwitten, die we beter kunnen mijden? Hoeveel zich 'verdacht gedragenden' zullen er weer gesignaleerd worden? Wat zijn overigens de typische kenmerken van 'verdacht gedrag'? Hoeveel jihadisten zijn er inmiddels al teruggekeerd uit Syrië? Heeft de AIVD genoeg personeel om ze allemaal in de de gaten te houden?

Gisteren was het Burendag. Ook in 'mijn' winkelcentrem werd het een en ander georganiseerd. Maar ik heb heel snel mijn boodschappen gedaan bij AH en ben lineaal rectaal weer naar huis gegaan. In het vervolg laat ik al mijn boodschappen bezorgen. Ik ga de deur niet meer uit.