zondag 9 juli 2017

LEUK

Afgelopen januari maakte Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, in een brief aan alle Amsterdammers bekend dat bij hem uitgezaaide longkanker was vastgesteld.

Op 30 juli is Van der Laan te gast in Zomergasten van de VPRO. Ik kan me voorstellen dat meer Amsterdammers dan gebruikelijk naar dit programma zullen kijken. Hij wordt immers algemeen zeer gewaardeerd, wat onder meer bleek uit de vele reacties op zijn brief.

Waarom maakt kanker bij een BN'er zo veel merkwaardige (vind ik) reacties los? In Het PAROOL las ik dat op diverse plaatsen, waaronder De Balie, op een groot scherm naar het programma gekeken kan worden. Heb je geen zin om drie uur lang thuis op de bank te zitten? Op deze locaties kun je de uitzending op groot scherm kijken. Onder een foto van De Balie staat de tekst: Onder het motto 'samen is leuker dan allen' wordt de uitzending met de burgervader in de foyer van De Balie uitgezonden. Ja, in je eentje kijken en luisteren naar een man met uitgezaaide longkanker, waarover hij mogelijk ook het een ander zal zeggen, is lang zo leuk niet. Dat is echt iets om samen te doen. En er is meer: Drank, frituur en gratis toegang. Dan wordt het nog leuker.

Nachtburgemeester Amsterdam en reclamebureau Boomerang willen het nog wat groter aanpakken. "Het wordt waarschijnlijk het Museumplein of de NDSM, maar we moeten eerst een plan maken. Eind volgende week weten we hopelijk meer." De organisatoren gaan hoe dan ook voor groots. "Er staan al bijna 600 mensen op attending op Facebook en 4500 op geïnteresseerd. Je weet niet wat dat precies zegt natuurlijk, maar we gaan toch wel voor minimaal 1000 man." Over drank en frituur wordt nog niets gezegd, maar die zullen er ook wel komen, want het moet wel leuk worden.