maandag 8 april 2013

Kruiden

Als ik weer eens hoor of lees dat de kosten van de gezondheidszorg de pan uit rijzen, denk ik: Vertel mij wat! Ik ben al jaren een verliespost voor de zorgverzekering.  Ook dit jaar ben ik al weer ruim over mijn eigen bijdrage heen. Bij het BovenIJ ziekenhuis ben ik inmiddels een vaste klant. Ik heb dit jaar al diverse poliklinieken diverse malen bezocht en ik heb al diverse malen bloed laten onderzoeken in het laboratorium. Om half tien vanochtend mag ik wij weer melden bij Radiologie. De echo's die al eerder van mijn bloedvaten zijn gemaakt leveren nog niet voldoende inzicht op, dus nu moet er een CT-scan gemaakt worden. Dat zou ertoe kunnen leiden dat ik over een tijdje gedotterd wordt en dat doen ze ook niet voor niets.

Moet ik mij dan toch maar eens wenden tot de alternatieve of complementaire geneeskunde? De afgelopen dagen hoorde ik van de wonderbaarlijke resultaten van de Tibetaanse Padmakruiden. Een vrouw die nauwelijks meer een stap kon doen vanwege pijn in haar benen door vernauwde bloedvaten, had zomaar ineens een wandeltocht van wel tien (10!) kilometer door de bergen gemaakt! Ik haal met pijn en moeite Albert Heijn op een afstand van 500  meter.

Ik ben eens gaan googelen en vond een aanbieding ("Nu per doosje geen € 49,00 maar slechts € 45,50) voor 200 capsules"). Er stonden wervende teksten bij: "Sinds de jaren ’70 vinden aan westerse universiteiten in Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Denemarken onderzoeken plaats naar de werking van Tibetaanse gezondheidsleer." (Er wordt helaas niet bij verteld wat de uitkomsten van die onderzoeken zijn. Hier lees je over de ervaringen van verschillende mensen met Padmakruiden.

Ik ga gebruik maken van die aanbieding! Geloof ik ineens in de heilzame werking van de Padmakruiden? Absoluut niet! Maar om mijn gelijk te bewijzen, zal ik dat proefondervindelijk moeten doen. Ik houd jullie op de hoogte.
x