woensdag 31 augustus 2011

Medelijden

Een tijdje geleden vernamen we dat een Nederlands ex-fotomodel in Tripoli uit een hotelkamer was gevallen en gewond was geraakt. Dan ben je geneigd enig medelijden met haar te hebben. Wat later blijkt dat ze een vriendin was van een zoon van Kaddafi. Dan wordt je gevoel van medelijden al een stuk minder.

In het gratis dagblad De Pers schrijft journalist Arnold Karskens dat hij Talitha van Zon geholpen heeft het land uit te te komen (met een boot naar Malta), door haar te voorzien van iets wat op een perskaart leek. Talitha vond het wel niet heel plezierig in Libië, maar: Riante cadeaus maakten de ongemakken goed. Dat zal best, want die zoon van Kaddafi was een levensgenieter die in een weekend een paar ton stuksloeg. Ze was trouwens niet uit het hotel gevallen, maar gesprongen en had niet meer dan een gekneusde arm en wat blauwe plekken. Ze was bang voor de rebellen. Ja, vind je 't gek?

Talitha is veilig op Malta aangekomen. Het artikel van Karskens eindigt met: En een bedankje bij het van boord gaan? Dat kan er niet af. Niet het type vrouw waar ik medelijden mee heb
x