donderdag 31 augustus 2017

PARKEREN

een chauffeur van een vervoersbedrijf dat voor Valys rijdt heb ik mij laten vertellen dat je Google Maps ook kunt gebruiken als (GRATIS!) routeplanner en dat hij zelfs beter (met name actueler) is dan bijv. TomTom.In Het PAROOL las ik dat Google Maps weer iets nieuws heeft:

Google Maps gaat waarschuwen voor parkeerdrukte

Google Maps introduceert een pictogram in de routebeschrijving dat aan moet geven hoe moeilijk of makkelijk het is om een parkeerplek te vinden op je bestemming.Iedere automobilist die wel eens in Amsterdam komt weet hoe moeilijk het kan zijn een parkeerplaats te vinden, dus zo'n hulpje is mooi meegenomen. Dus je komt op een maandagochtend rond 09:30 uur, na een rit van twee uur uit Dokkum, in de buurt van het Anne Frank Huis. Volgens Google zou je geen problemen moeten hebben bij het vinden van een parkeerplek,maar helaas zie jij nergens een vrije plek.

Had dan ook goed gelezen: Voor het bepalen van de parkeerdrukte baseert Google Maps zich op historische parkeergegevens, dus niet op de actuele situatie. Stel je even voor dat je in het voorjaar een reisje had gepland naar Houston en omgeving. Je had ook gekeken naar hoe het weer zou kunnen zijn. Je had o.a.dit gezien:

48 tot124 mm regen in de hele maand augustus. Ja, gemiddeld over een lange periode. Momenteel ligt dat wat anders. Zo zou ik die verwachte parkeertijden ook bekijken.