woensdag 28 mei 2014

Campagne

In Trouw lees ik: De organisatie (het Oogfonds) begint (...) een campagne om ouders ervan bewust te maken dat UV-straling niet alleen voor de huid, maar ook voor de ogen schadelijk kan zijn. Het fonds raadt ouders aan om hun kleintjes, ook baby's, een zonnebril te laten dragen als ze in de zomer buiten komen.

Moeten we nu verwachten dat binnenkort het Longfonds komt met het advies aan ouders on hun kleintjes, ook baby's, een gasmasker te laten dragen? Je kunt er immers niet vroeg genoeg mee beginnen die kleine longetjes te beschermen tegen al het fijnstof en andere ongezonde stoffen in onze atmosfeer.

Het blijven natuurlijk maar deeladviezen. De problematiek is veel breder en moet dus op veel grotere schaal worden aangepakt. Het lijkt mij goed dat de Gezondheidsraad ons via alle media duidelijk maakt dat leven een zeer risicovolle bezigheid is, die onafwendbaar tot de dood leidt. Is het echt noodzakelijk dat we ons huis verlaten? We kunnen toch thuis werken? We kunnen de boodschappen toch door AH laten thuisbezorgen. (De bezorgers krijgen een gevarentoeslag.) Veel ziektes worden van mens op mens overgebracht, dus we moeten onze conatcten beperken tot Skypen en goepschatten. De sociale media zijn niet voor niets uitgevonden.
x