zondag 25 oktober 2015

SLECHTSTE

Het AD deed, las ik in Het PAROOL, weer eens zo'n zinloze test: waar drink je de beste espresso en cappuccino? Als je de beste cappucino in Maastricht drinkt, wordt dan van mij verwacht dat ik daarheen afreis voor een lekker bakkie?

Volgens de panelleden wordt bij Favori op het Buikslotermeerplein de minst smakelijke koffie geschonken. Ik kom dagelijks op het Buikslotermeerplein voor mijn boodschappen, maar als ik dan acuut behoefte krijg aan koffie, ga ik gewoon naar huis. Het café is met een rapportcijfer 3 als laatste geëindigd in de test. De koffie heeft volgens de proevers de smaak van metaal en is zo bitter dat het 'niet goed kan zijn voor je maag'.

Effe checken, dus. Na mijn bezoek aan AH begaf ik mij naar café-restaurant Favori. 'Restaurant' is wat overtrokken. Je kunt er patat, turkse pizza en broodjes en schotels döner, shaslick en zo krijgen.  En koffie uiteraard.

Ik ga niet zeggen dat ik de beste cappuccino ooit heb gedronken, maar ik zou een hoger cijfer geven dan een 3, wat op een schoolrapport staat voor "ruim onvoldoende". Ik denk dat bij dit soort tests (bijv. ook van oliebollen en nieuwe haring) de persoonlijke smaak van de beoordelaars een belangrijke, zo niet overheersende, rol speelt.

Over smaak kun je best twisten, het heeft alleen weinig zin. Ik heb duidelijk een andere smaak dan de testers van het AD.