vrijdag 14 oktober 2011

Storing

Wat krijgen we nu weer? Als ik mijn laptop aan zet gaat er een blauw lichtje branden. Dat gebeurde dus ook toen ik hem zojuist aan zette, maar er is een verschil: het lichtje knipperde en knipt nog steeds. Ik nam aan dat dit iets betekent. Ik ging met mijn muisaanwijzer naar het icoontje op de taakbalk dat iets zegt over de batterij. Normaal geeft dat aan dat de laptop is aangesloten op het elektriciteitsnet en dat de de batterij voor 100% geladen is. Nu echter zegt hij dat hij voor 48% geladen is, voldoende voor twee uur en twee minuten. Hij zegt niets over netvoeding, terwijl er toch echt een kabeltje van laptop naar stopcontact loopt. Het licht in mijn 'computerkamertje' brandt en het knopje voor dat licht is aangesloten op dezelfde kabeltjes als dat stopcontact.

Het wordt nog gekker: terwijl ik zat te typen, ging de monitor plotseling spontaan op zwart en werd er een update van Windows geïnstalleerd. Norma;iter gebeurt dat als je zelf de computer uitzet. Het vervelende is nu dat ik weinig tijd heb om na te gaan wat dit allemaal betekent, want ik ga - de afspraak daarvoor is al geruime tijd geleden gemaakt - de hele dag met drie vrienden films kijken op een tv-scherm dat nog een slag groter is dan dat wat ik onlangs zelf heb aangeschaft. Eén van die vrienden heeft via via een aantal oude films gedownload, waaronder 'North by northwest' van Alfred Hitchcock, waarin die bekende scene voorkomt, waarin Carry Grant langs een van de presidentskoppen klimt die in de rotsen van Mount Rushmore zijn uitgehakt.
Een andere film die ik graag weer eens wil zien is 'Charade' met Audrey Hepburn, een van de mooiste filmactrices aller tijden. Los van de films is het gewoon leuk weer eens een dagje met deze vrienden door te brengen en over van alles en nog wat te praten.

Intussen heeft de batterij nog 58 minuten te gaan. Na publicatie van dit blog sluit ik de pc af. Ben benieuwd wat ik morgenochtend kan of niet kan.
x