vrijdag 15 maart 2013

Mini

Je hebt nog sukkels die denken dat de iPhone van Apple 'cool' is. Vanaf vandaag zullen ze wel anders piepen, want de afgelopen nacht is de Galaxy S 4 van Samsung in New York officieel gepresenteerd. Als ik het goed begrepen heb is het al een hele revolutie dat het niet de S IV, maar de S 4 is. Hoe revolutionair kun je zijn?

Een nieuwe Smartphone is minstens zo belangrijk als een nieuwe paus. Over de eigenschappen van het nieuwe apparaat werd dus allerwegen druk gespeculeerd. Alleen de nationaliteit is, in tegenstelling tot die van een nieuwe paus, al duidelijk. Maar gaat hij de creditcard vervangen? Kun je scrollen door alleen je ogen te bewegen? (Hoef je minder vaak met je vette vingers over het schermpje te gaan.) Gaat het werkgeheugen werkelijk 2 gigabyte bedragen? Vergelijk dat eens met de nieuwste iPhone, die komt slechts  tot de helft daarvan.

Zo langzamerhand moeten we, vind ik, van de aanduiding 'Smartphone' af. Het zijn immers mini-pc's of pocket-pc's, waarmee je ook kunt telefoneren.
x