vrijdag 1 september 2017

ROMANTIEK

Hotel Romantiek is een programma dat alleenstaande ouderen op een luchtige manier helpt bij het vinden van een partner. Dat las ik in een persbericht van KRO-NCRV over het programma 'Hotel Romantiek' dat a.s. zondag om 22:00 uur van start gaat. Maar liefst vijf presentatoren, Marlijn Weerdenburg en Stijn, Tim, Daan en Jasper (bekend van Streetlab) gaan die ouderen bijstaan. Hotel Romantiek is doorspekt met veel humor, maar altijd met respect richting de deelnemers.

Ja, het is al weer een paar maanden geleden dat 'we' konden genieten van de opbloeiende relaties tussen vrouwen en de boeren die hen zochten en zo lang kunnen 'we' niet zonder romantiek.

Ik ben inmiddels, na een zeer gelukkige relatie, al weer 21 jaar weduwnaar. In al die jaren heb ik geen enkele poging ondernomen een nieuwe relatie aan te gaan; niks daten, niks reizen voor alleenstaanden. Ik weet dat daar heel goede relaties uit kunnen voortkomen, maar ik red me aardig in mijn eentje. Aan zo'n 'Hotel Romantiek' zou ik van z'n lang zal ze leven nooit meedoen. Ik moet er niet aan denken dat, als ik onverwacht verliefd zou worden, voortdurend gevolgd zou worden door een cameraploeg en aan Marlijn of Stijn zou moeten uitleggen "wat er door mij heen ging".

Nog erger lijkt me dit: Aan het eind van elke dag bepaalt iedereen zijn of haar top 5 aan potentiële nieuwe liefdes. Zetten twee kandidaten elkaar op één? Dan mogen ze een avond en een nacht doorbrengen in een romantische berghut. Ik heb, in Zweden, in heel wat berghutten overnacht. Soms waren ze overvol, soms hadden Boukje en ik een hele hut voor ons tweeën, maar romantisch was er geen. Ik stel me dan zo voor dat 'zij' en ik een avond en nacht mogen doorbrengen in die hut. De volgende dag kom je weer terug in de groep en je ziet ze denken: Hoe is het die twee vergaan? Goede kans dat Marlijn of Stijn letterlijk vragen wat we gedaan hebben, of zou dat van te weinig respect getuigen?

Het aankomende liefdesleven van alleenstaande boeren interesseerde me geen moer. Dat van die oudjes ook niet.