maandag 17 maart 2014

Hekel

Woensdag ga ik niet stemmen. Voordat je nou nu allerlei vervelende dingen over me gaat denken, vertel ik er maar meteen bij dat mijn stem niet verloren gaat. Vanwege mijn fysieke conditie zie ik mij woensdag de deur niet uitgaan. Mijn schoonzus strekt  die dag de mantelzorg uit tot het uitbrengen van mjn stem.

Vanmiddag kun je in EenVandaag kijken naar een aantal landelijke partijleiders die met elkaar gaan discussiëren over zaken die niets met gemeentepolitiek te maken hebben. Ik kijk al jaren niet meer naar dat soort debatten, want ik leer er niets nieuws uit. Ik heb ze ook niet nodig om een keuze te maken, want ik weet al lang op welke partij ik stem.

De laatste dagen verschijnt er in de Sterreclame regelmatig een spotje waarin Diedetik Samsom oproept op zijn partij te stemmen. Hoe het komt weet ik niet, maar ik heb een hekel aan die man gekregen. Ik heb dat niet zo gauw, zeker niet bij mensen die ik niet persoonlijk ken. Het heeft niets te maken met het feit dat ik zijn ideeën niet deel. Ik ben het ook maar zelden eens met Mark Rutte, maar ik voel geen weerzin als ik hem op tv zie. De KVP-politicus Norbert Schmelzer werd door Wim Kan wel eens aangeduid als 'de gladde teckel'. Het is dat gladde dat ik ook zie in Diederik en dat is geen compliment voor de belangrijkste politicus na Mark Rutte.
x