maandag 27 juni 2011

Bestel

Powned wil zo snel mogelijk uit publiek bestel, staat in de Volkskrant. Powned is nog geen jaar bezig, maar ze zien zich niet fuseren met een andere omroep, wat de regering wil. Er mogen nog maar acht omroepen in het publieke bestel overblijven.

Toen ik nog jong was, kon je nog enig verschil zien tussen de diverse zuilen. Je keek ook een hele avond naar één zuil. Tegenwoordig schijnen de verschillen vooral te zitten tussen de drie publieke netten. De doorgewinterde NCRV-, VARA- of EO-kijker, moet dus op één avond van het ene net naar het andere springen, of veel opnemen. Maar hoeveel van die doorgewinterde kijkers zijn er nog? Van welke denominatie je ook bent: 'Boer zoekt vrouw' wil je niet missen.

Er wordt hier altijd hoog opgegeven van de BBC: de geweldige detectives, de humoristische programma's, en ook bij actualiteitenprogramma's mag je de BBC niet missen. Maar gek genoeg zit niemand zich af te vragen hoe het zit met het protestantse, rooms-katholieke of socialistische gehalte van die programma's. Maar hier het BBC-model overnemen? Daar mogen we niet eens aan denken.
x