dinsdag 18 april 2017

MIJLPAAL

Vandaag zal ik een mijlpaal bereiken en passeren. Tijdens het boodschappen doen zal ik 1000 km hebben afgelegd met mijn scootmobiel. Eigenlijk heb ik al meer kilometers afgelegd met een scootmobiel, maar de eerste kilometers deed ik dat met een scootmobiel dat ik in bruikleen van de gemeente had.

Natuurlijk zou het plezieriger zijn als ik mij gewoon op eigen kracht buitenshuis zou kunnen voortbewegen, maar ik ben toch wel heel blij dat ik dankzij dat mobiel zelfstandig kan functioneren. Zonder dat immers zou ik geheel afhankelijk zijn van mantelzorg en nauwelijks meer de deur uit komen.

Via google heb ik me wat verdiept in de geschiedenis van de scootmobiel. Veel nieuws kwam ik niet tegen, maar wel deze tekst: Met een maximumsnelheid van circa 19 km per uur en een actieradius van meer dan 100 kilometer is de scootmobiel inmiddels ook een geliefd vervoermiddel van forensen en personen die comfortabel willen reizen en de file en openbaar vervoer willen vermijden. (Onderstreping toegevoegd.)

Moet ik nou echt geloven dat er mensen zonder enige mobiliteitsbeperking zijn die de scootmobiel als het ideale vervoermiddel beschouwen?