donderdag 1 december 2016

GEZELLIG

Waar denk je aan, als je dit leest: binnen mag de 'herrie' niet meer zijn dan 54 decibel; de gebruikers moeten live naar tv-uitzendingen kunnen kijken op 16 tv's, er is een aparte badkamer voor de VIP's en een apart toilet, de badkamer heeft een ronde douche met bijvoorbeeld Grohe kraan en douchekop. Gaat dit over een suite in het Amstelhotel? Over een speciale unit van een luxe cruiseschip? Over een luxe vakantievilla? Nee hoor, dit is, zeg maar, het 'pakket van eisen' dat de Volkskrant beschrijft voor het nieuwe regeringsvliegtuig.

Hij staat niet bij de eisen, maar als het toch gratis is willen de VIP's, misschien zelfs de gewone mensen die met ze meevliegen, tijdens het douchen mogelijk graag naar een muziekje luisteren.Het oude/huidige vliegtuig moet na 2000 km vliegen al weer tanken. Daar haal je Aruba niet mee en dat zou zo maar eens de bestemming kunnen zijn van Willem-Alexander en/of Maximá, of een bewindspersoon. Dat dwingt koning Willem-Alexander en koningin Máxima tot ordinaire lijnvluchten. Niks speciale douche en toilet. Gewoon op de beurt wachten.

Officieel moet het kabinet nog kiezen tussen de Amerikaanse Boeing 737 Business Jet en de Braziliaanse Embraer. Opvallend: En dan is koning Willem-Alexander, die regelmatig de stuurknuppel van het regeringsvliegtuig beroert, ook nog bezig een Boeing 737-brevet te halen. De Rijksvoorlichtingsdienst ontkent een verband. Misschien wil Willem-Alexander zelf zo'n Boeing kopen. Handig, als hij er plotseling even tussenuit wil. Het interieur moet een Delfts blauwe sfeer ademen.  Gezellig, toch?