woensdag 12 december 2018

KIEZEN

Wordt sterker, trots, een doorzetter. Wordt vurig, vrij, verliefd, niet de zoveelste op rij. Wordt brutaal, avontuurlijk, gezonder. Ga voor meer.

Als je zo'n tekst hoort als onderdeel van een commercial in de Sterreclame, verwacht je als vervolg een tekst in de zin van 'Koop deze nieuwe huidverzorger', of 'Dat kan, als je dagelijks deze pil slikt'.

Het ligt wat anders. 2019 komt steeds dichterbij. Dus hebben we weer de jaarlijkse mogelijkheid een andere zorgverzekeraar te kiezen. Dus hoor je na de tekst hierboven dit: Kies voor een lage zorgpremie met de kwaliteit van Promovendum. Ik zit dan weer met de vraag moet je sterk , trots, vurig, verliefd etc. zijn om je bij Promovendum te kunnen/mogen verzekeren of word je dat, als je je eenmaal bij Promovendum hebt verzekerd? Ik kan me sowieso niet voorstellen dat je gezonder wordt na je te hebben verzekerd bij Promovendum. Als je zorg nodig hebt, worden de kosten daarvan betaald door Promovendum, maar als ik het goed heb, doen andere zorgverzekeraars dat ook. Los daarvan: met zijn premie voor een basis(restitutie)verzekering plus een aanvullende verzekering voor negen behandelingen fysiotherapie betaal je bij Promovendum € 120,40. Bij mijn huidige verzekeraar FBTO ga ik € 128,00 betalen. Er zijn ongetwijfeld mensen voor wie een verschil van € 7,60 per maand verschil uitmaakt. Gelukkig verkeer ik in een financiële situatie, waarin die € 7,60 geen merkbare invloed heeft op mijn uitgavenpatroon.

Overigens betaal je bij Promovendum helemaal niet zo'n zeer lage zorgpremie. Als je naar een vergelijkingssite gaat, zie je in één oogopslag dat je  bij vrij veel verzekeraars goedkoper uit bent. Zou misschien de kwaliteit van Promovendum (veel) hoger zijn dan bij die andere verzekeraars? Waarom vertellen/bewijzen ze dat dan niet i.p.v. die lulkoek hierboven.

Promovendum is overigens niet de enige verzekeraar met zo'n slap aftreksel van een commercial. Bij VGZ kunnen ze er ook wat van. Dat vertelt verhaaltjes over zorgverleners die iets heel goed doen, bijvoorbeeld de uitslag van een onderzoek na enkele uren i.p.v. na enkele dagen. Zinnige zorg noemt VGZ dat en daar zijn ze voor. Ja, wie niet? Maar VGZ zegt er niet bij hoe zij ervoor gaan zorgen dat die zinnige zorg overal wordt geleverd. Dat kunnen ze trouwens niet in hun eentje. Daar hebben ze de andere verzekeraars, misschien zelfs de politiek, voor nodig.