zaterdag 17 november 2012

Rondkomen

Werken moet beloond worden. Dus de werkenden gaan er onder alle bezuinigingen niet zo veel op achteruit, of ze gaan er zelfs op vooruit.Bijstandsmoeders vinden het maar wat lekker een karig inkomen te krijgen, dus die kunnen best nog wat inleveren. Mensen die zo dom waren om de leeftijd van 65 jaar te boven te gaan en AOW en een klein pensioentje te krijgen, werken ook niet meer voor hun geld: inleveren dus.

Ik ben ook zo dom geweest met pensioen te gaan. Ik heb niet uitgerekend hoeveel ik er precies op achteruit ga, maar ik vermoed dat ik nog wel rond zal kunnen komen. Ik heb naast mijn AOW geen vreselijk groot, maar ook geen klein pensioen een over belasting betalen heb ik nooit moeilijk gedaan.

Het geld dat ik overhoud door niet meer te roken gaat voorlopig nog bijna volledig op aan de pilletjes die het niet-roken vergemakkelijken, maar daar stop ik over een paar weken ook mee. Ik kan ook alle alcoholische dranken laten staan en minder boeken kopen. Maar waarop moet een bijstandsmoeder bezuinigen?

=========================

Ik heb 33 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)

=========================
x