donderdag 22 augustus 2013

Iedereen

Trouw schrijft: Mark Zuckerberg, de oprichter en CEO van Facebook, wil de hele wereld op internet aansluiten. (...) Zuckerberg zegt in een interview met CNN dat hij wil dat iedereen van het internet kan profiteren. Wat ontzettend aardig van die Mark. Dat zouden meer CEO's moeten doen. De CEO van Volkswagen wil dat iedereen van een auto kan genieten. De CEO van Peijnenburg wil dat iedereen (zelfs Leo Veensma ) van ontbijtkoek kan genieten.

In ontwikkelde landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië heeft ongeveer 20 procent van de bevolking geen toegang tot internet. In Eritrea heeft slechts 0.8% wel toegang. Stel je even voor dat je in Eritrea leeft en dat je via Facebook die mooie foto aan je familie en vrienden wilt laten zien, maar die hebben helemaal geen toegang tot het internet. Mark wil internettoegang bieden via een app voor een smartphone die overal verkrijgbaar moet zijn. Moet die app of die smartphone nou overal verkrijgbaar zijn? En gaat Mark er ook voor zorgen dat je overal in Eritrea 'bereik' hebt? Volgens mij verdient hij genoeg om Eritrea van een goede infrastructuur te voorzien.

Wat zou het leven er een stuk mooier uitzien als meer mensen erover zouden nadenken  hoe ze het leven van anderen een stuk aangenamer zouden kunnen maken.
x