woensdag 13 maart 2019

FRACTIE

Tot aan de verkiezingen voor Provinciale Staten krijgen we elke avond Pauw en Jinek te zien, die met allerlei gasten zullen praten over zaken die voor die verkiezingen van belang zijn. Omdat de leden van Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer kiezen. Het was daarom niet zo gek dat er maandagavond vier gasten waren die iets met de Eerste Kamer te maken hebben: zittend (en vertrekkend lid), Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, zittend lid Annemarie Jorritsma en kandidaat-leden Paul Rosenmöller, Mei Li Vos en Selçuk Öztürk. De laatste heeft al politieke ervaring: hij was eerder gemeenteraadslid, Statenlid en lid van de Tweede Kamer.

Je zou zo zeggen dat van Öztürk verwacht mocht worden dat hij de standpunten van DENK wel goed over het voetlicht zou kunnen brengen. Bij DENK dachten ze daar kennelijk iets anders over want opeens schoven ook Tunahan Kuzu en Faris Azarkan aan. Daar zat dus de  complete DENK-fractie uit de Tweede Kamer. Volgens Het PAROOL deden ze dat om 'wat kleur aan tafel te brengen en ervoor te zorgen dat het quotum voor mensen met een migratieachtergrond aan tafel eens werd gehaald'.

Het zou volgens mij zomaar kunnen dat die andere twee er bang voor waren dat Öztürk teveel aandacht zou krijgen en daarvan teveel praatjes zou kunnen krijgen. Bij DENK weten ze alles van Tweede Kamerleden, die hun zin niet krijgen en vervolgens een eigen fractie beginnen.

Ik snap trouwens niet dat Pauw en Jinek ermee ingestemd hebben dat die andere twee ook aanschoven. Of ze hadden moeten zeggen: de hele Tweede Kamerfractie van DENK, oké, maar dan ook die van VVD, GroenLinks en de PvdA. Gezellig, toch?