maandag 16 maart 2015

OPWARMERTJE

Ik dacht het niet meer bestond, maar er zijn nog altijd mensen die vinden dat vrouwensport op een wat lager niveau staat dan mannensport. Je denkt dan dat ze bij 'Studio Sport' beter weten, maar nee hoor.

Gistermiddag had ik nog wat kleine boodschapjes gedaan. Toek ik thuis kwam zette ik de tv aan, omdat er op zondagmiddag nog wel eens een direct verslag is te zien van een of andere sport. Dat was ook zo: shorttrackschaatsen. Ik kijk graag naar het langebaanschaatsen, maar shorttrackschaatsen doet me helemaal niets.

In beeld kwamen reporter van dienst Jeroen Stomphorst en twee voormalige schaatsers die waren ingehuurd om commentaar bij de beelden te leveren. Jeroen kondigde aan dat we over enkele minuten de 'relay' (een soort estafette) voor mannen konden zien. 'Wij' waren daarin al eens wereldkampioen geweest en dat zou zo maar weer kunnen gebeuren. Spannend, spannend! De relay voor vrouwen hadden we net achter de rug, als 'opwarmertje'. Daar zijn de vrouwenschaatsers dus goed voor: de kijkers in de stemming brengen voor het 'echte werk'.