woensdag 9 december 2015

GUIDE

Fietsen is ontegenzeggelijk de meest efficiënte manier om je door Amsterdam te verplaatsen. D.w.z. als je ruime ervaring hebt, niet alleen met fietsen, maar ook met Amsterdam. Ruime ervaring met fietsen in Sint Annaparochie en aanpalende slikken en zompen maken je niet direct geschikt voor fietsen in Amsterdam. Ik heb het fietsen in Amsterdam geleerd en heb ruime ervaring opgedaan, maar na een verblijf van 23 jaar in Den Haag moest ik toch weer even wennen aan het fietsen in Amsterdam.

Toeristen uit het buitenland willen zich ook wel eens wagen aan een fietstochtje door Amsterdam. De kans is groot dat ze in eigen land zelden van de fiets gebruik maken. Je herkent ze dan ook direct aan hun schutterige gedrag. Nu is schitterig oké, maar vaak ontaardt het in ronduit gevaarlijk gedrag.

Nu is er onlangs een instructiefilmpje gemaakt dat bekeken kan worden bij alle grote fietsverhuurbedrijven in Amsterdam. Goed idee natuurlijk, maar de makers konden niet nalatem te trachten er een humoristisch filmpje van te maken. Volgens mij is het niet alleen nauwelijks humoristisch, maar ook nauwelijks instructief. Hdet enige wat duidelijk overkomt is de wijze waarop een fietser de tramrails moet 'nemen'. Oordeel zelf: