woensdag 22 juli 2009

WAARHEID

Hoe komt de dagelijkse 'Beggartalk' toch steeds maar weer tot stand? Het wordt tijd dat ik daarover openheid verschaf. Elke ochtend, bij een flinke mok thee en met een net aangestoken shaggie, stel ik mijn geest open voor krantenkoppen. Zij komen in aanraking met de vitale energie die mijn leven richting geeft. Ik zie allerlei paden en wegen die naar een doel leiden. Maar slechts één doel is het juiste. Dat doel is: DE WAARHEID. Elke aanraking met mijn toetsenbord is als een stap op het pad dat ik gekozen heb. Vaak moet ik terug omdat het pad nergens toe leidt. DE WAARHEID immers is geen berg die hoog boven het landschap uitsteekt. Zij is een ondergrondse rivier die ergens uitmondt in een meer van kristalhelder water. Als ik van dat heldere water gedronken heb, weet ik dat ik mijn doel bereikt hebt en kijk ik achter mij om te zien wie mij gevolgd heeft.

Het valt nog niet mee om een klein stukje bullshit zoals hierboven te schrijven. Daar moet je echt over nadenken. Sommige mensen draaien er hun hand niet voor om, maken er een boek van en voor je het weet hebben ze honderdduizend exemplaren van dat boek verkocht. Neem nou Christiane Beerlandt, waarover Trouw schrijft in het katern 'Religie en Filosofie'. Zij heeft 'De Sleutel tot Zelf-Bevrijding' geschreven. Daarin behandelt ze maar liefst 1100 ziekten en levert ze er de psychische oorzaken bij. Bij een zere knie, maar ook bij kanker, aids en sterfelijkheid. Het is allemaal te genezen, als je maar weet waar de sleutel ligt.

"OP WELKE WIJZE KWAMEN DE TEKSTEN TOT STAND IN DE BOEKEN DIE IK SCHREEF?" Die vraag stelt Christiane zelf op haar eigen website. Het antwoord is verbluffend simpel: "Voor alle teksten heb ik me afgestemd op de frequentie van waarheidsenergie, die men niet kan vatten noch bezitten, ook ik niet, maar waarvoor men zich kan openstellen. De ontvangen gegevens schrijf ik neer in contact staande met mijn hart, mijn diepste innerlijke Bron en dus met de Levens-Bron van alles wat is." Het boek kost 48,10 euro, maar daar krijg je dan ook wat voor. Je leert bijvoorbeeld wat de oorzaak van aids is: 'twijfel aan je eigen meesterschap en aan je eigen kracht en immuniteit' (...). "Dáárom heb je 'aids' nu naar je toe gehaald om je van deze diepste oorzaak bewust te worden." (...) Volgens de schrijfster zijn alle ziekten te genezen. "Ik heb veel mensen zien genezen van kanker. Mensen met borstkanker die vol opgekropt verdriet en boosheid zitten." Het boek beschrijft zo 1100 ziektes in 1088 pagina's. Ik heb een paar jaar in een boekhandel gewerkt die gespecialiseerd was in medische boeken. Sommige dikke pillen gingen over maar één ziekte. Die waren kennelijk geschreven door uitslovers.

Beerlandt legt uit hoe ze aan de 1100 diagnoses in haar boek is gekomen. "Ik heb 1100 briefjes geschreven, met op elk een ziekte. Vervolgens pakte ik een briefje zonder te zien welke ziekte er op stond. Ik opende mij voor mijn diepste zielskern, de bron, en stemde mij af op de frequentie van waarheid. Heel sterk geconcentreerd vroeg ik naar de diepste oorzaak van de ziekte op het briefje dat ik dan in mijn hand had: waar precies begint deze ziekte psychologisch te ontkiemen? En allez, dan typte ik snel het antwoord op dat helder en klaar doorkwam." Zo makkelijk gaat dat dus.

Was dat boek maar in 1996 verschenen en niet pas in 2002. Dan had ik Boukje kunnen vragen wat voor verdriet en boosheid ze allemaal had opgekropt. Ze had geen borstkanker, maar een uitgezaaid oogmelanoom. Veel ergere vormen van kanker zijn er niet, dus bij Boukje moest er wel heel veel opgekropt zijn. En dertig jaar lang heb ik daar met mijn stomme kop niets van gemerkt.

De boeken van Christiane worden verzorgd door haar echtgenoot dr. Dirk Lippens, een reguliere arts. Het zal wel duidelijk zijn dat het boek vooral in trek is bij alternatieve genezers, maar ook reguliere artsen maken er gebruik van. Zo'n alternatieve genezer is Mariet van Buuren van het 'Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde', waar je, verdomd als het niet waar is, een natuurgeneeskundige hbo-opleiding kunt krijgen. "Beerlandts gedachtengoed (sic) sluit uitstekend aan bij onze opleiding", zegt Van Buuren. "We bevelen het boek daarom aan bij onze studenten. Nee, verplichten doen we het niet, want sommigen houden niet van lezen." Laat dat even tot je doordringen vóór je naar een alternatieve genezer gaat: sommige houden niet van lezen. Je zou kunnen vragen waar die zijn/haar kennis dan vandaan haalt. Ik weet het antwoord op die vraag al.

PS
Op de website van Chistiane trof ik gisteravond tegen 23.00 uur het volgende bericht aan:

Christiane Beerlandt verkeerd geciteerd in krant

Op 21 juli 2009 verscheen in een Nederlands dagblad een artikel over Christiane Beerlandt. In dit artikel legt de journalist Christiane vele, vele woorden in de mond die ze helemaal niet gezegd heeft. We vonden het nodig u, beste lezers, hiervan op de hoogte te brengen. Wij van Uitgeverij Beerlandt Publications en Christiane zelf distantiëren ons volledig van de inhoud van dit artikel. Christiane is momenteel druk bezig met het schrijven van nieuw werk en zal aan deze leugens verder geen aandacht schenken.

En… al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

De échte mening van Christiane Beerlandt staat in haar boeken te lezen.
(Cursivering toegevoegd.)

Wat mij betreft zegt haar website genoeg.
x