maandag 2 december 2019

KRITISCH

De laatste tijd werd er nogal eens gesproken over verplicht vaccineren. In mijn Beggartalk van 3 april 2019 schreef ik o.a.: "Tegenstanders van vaccinatie, (bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) gebruiken allerlei argumenten om niet te willen prikken. Een veelgebruikt argument tegen vaccinatie is dat de stof die ingeënt wordt het element kwik bevat. Kwik is een zwaar metaal en zware metalen kun je beter niet in je lichaam opnemen. In vaccinaties kan thiomersal zitten dat voor ca 50% ethylkwik bevat. Evenmin als keukenzout chloor bevat, bevatten entstoffen kwik. Het gaat hier om het verschil tussen een verbinding en een mengsel. Bij de vorming van een verbinding ontstaat een stof met nieuwe eigenschappen; bij de vorming van een mengsel ontstaan geen nieuwe eigenschappen. Ethylkwik, een verbinding, bevat dus, anders dan anti-prikkers ons willen laten geloven, niet de (gevaarlijke) eigenschappen van kwik.

De tegenstanders van vaccineren zouden het AD van vandaag eens moeten lezen:


Al 53 doden door mazelenuitbraak op Samoa; meesten zijn jonger dan 4 jaar.

De vaccinatiegraad van Samoa wordt geschat op 28 tot 40 procent. De vaccinatiegraad in Nederland is te laag (lager dan de gewenste 95 procent) maar gelukkig nog niet zo idioot laag als op Samoa,maar: Ook in Nederland komt de ziekte nog voor. Op Urk was dit jaar sprake van een lokale uitbraak.

Urk ligt net buiten de Bible belt, maar hebben daarmee gemeen dat veel inwoners tegen vaccinatie zijn op religieuze gronden. In een plaats als Genemuiden licht de opkomst voor vaccinaties als dktp (difterie, kinkhoest, tetanus, polio) en bmr (bof, mazelen, rode hond) op 69 procent.Als je meer van God houdt dan van je kinderen. wil je ook wel wat risico nemen.