zondag 23 november 2014

Presentator

Het begint een soort traditie te worden: eens in de zoveel jaar komt de overheid met plannen om de Nederlandse Omroep te hervormen. Het is me nooit opgevallen dat door die veranderingen de kwaliteit van de programma's toenam, maar dat zal wel weer aan mij liggen.

Sander Dekker, de huidige staatssecretaris van omroepzaken kwam ook met zo'n plan: onafhankelijke tv-producenten en maatschappelijke organisaties zouden de concurrentie met de huidige omroepen moeten aangaan. Een soort marktwerking, zeg maar.

Het spreekt vanzelf dat de bestaande omroeporganisaties niet staan te trappelen bij de plannen van Sander. Een uitgesproken tegenstander is Omroep Max, bij monde van zijn opricter en directeur Jan Slagter.

Als ik Slagter zie en hoor pleiten voor het vasthouden aan de bestaande structuur (en dat we daarom met ons allen lid van Max moeten worden), heb ik toch steeds het gevoel dat het bij hem om meer gaat. Jan is niet alleen directeur, hij is niet van de tv weg te slaan: hij is ook nog eens presentator van o.a. 'MAX Maakt Mogelijk', 'MAX Geheugentrainer', 'Missie MAX', 'MAX Proms'. Ik weet niet of hij daarvoor extra betaald wordt, maar je krijgt toch het idee dat Max er vooral is om Slagter op tv te krijgen. Inderdaad: MAX maakt mogelijk, maar als andere organisaties zendtijd krijgen, wordt er minder mogelijk voor Slagter