dinsdag 24 oktober 2017

WERELDNIEUWS

Wat was gisteren Het Grote Nieuws in kranten, sociale media en op TV? Nieuwe feiten over de moord op Kennedy? Max Verstappen mist derde plaats door vijf strafseconden?

Ik moest terugdenken aan de tijd dat ik, nadat ik het onderwijs verlaten had, gedurende een klein jaar bij de AKO op Amsterdam CS werkte. In die tijd wonnen Ajax en Feyenoord ook nog wel eens een wedstrijd in de Europacup 1 (de huidige Champions League). Op de ochtenden erna waren we in no time door onze kranten heen. Iedereen die de vorige avond de hele wedstrijd op TV had gezien wilde kennelijk ook nog eens lezen hoe goed 'wij' het hadden gedaan.

Het Grote Nieuws was gisteren: de winnaar van Heel Holland Bakt. 3,4 miljoen mensen hebben zondag naar HHB gekeken. Je mag dus veronderstellen dat iedere geïnteresseerde de uitslag wel wist. Toch vonden zo'n beetje alle media dat ze die uitslag prominent moesten brengen.

Trouwe lezers van Beggartalk weten dat HHB niet 'mijn' programma is, maar gisteren heb ik het hele programma van zondag via de website van Max bekeken. Van tijd tot tijd moest ik de neiging onderdrukken op 'fast forward' te klikken of gewoon te stoppen. Ik begrijp nog steeds niet wat kijken naar iemand die een taart maakt zo boeiend maakt.

De uitzending van zondag had ook nog een 'emo-bonus'. Gwen, een van de deelnemers vertelde tijdens het maken van de bruidstaart dat hij op de dag van zijn huwelijk van de politie te horen kreeg dat zijn vader was overleden. Een mediadeskundige die te gast was bij 'Goedemorgen Nederland' van WNL bekende dat hij "het niet droog had gehouden". Alleraardigst was natuurlijk ook te horen dat Hans, de winnaar, al zijn taarten uitprobeert op zijn grootmoeder, bij wie hij woont. Het wachten is nu op het eerste 'bakboek' van de hand van Hans. Het zou me niets verbazen als binnenkort DWDD-university met een aflevering over bakken komt.

Zo lang hoeven we gelukkig niet te wachten: a.s. woensdag kunnen we in 'Smaakt naar meer' al naar de hoogtepunten uit de finale kijken.