maandag 2 maart 2009

Haat

De precieze oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig van Turkish Airlines mag dan nog niet duidelijk zijn, de leden van de Westboro Baptist Church (WBC) in Topeka, Kansas, weten wel waarom het vliegtuig is neergestort: "God hates fags." ("God haat flikkers.") Het neerstorten van het vliegtuig was een straf van God.

Zat dat vliegtuig vol homo's dan? Nee, maar in Nederland wordt homoseksualiteit getolereerd. Dat maakten we nog een graadje erger door homo's toe te staan met elkaar te trouwen. God pikt veel, maar niet alles. Hij heeft dat Turkse vliegtuig gebruikt om Nederland te straffen voor zijn lakse houding ten opzichte van vieze flikkers.

Onder de negen doden bij de vliegramp bevonden zich vier Amerikanen. Leden van WBC zullen de begrafenis van deze Amerikanen gebruiken om hun ideeën uit te dragen met borden met teksten als "God Hates The Netherlands","You're Going To Hell", "Thank God For AIDS", "Thank God For Dead Soldiers", "Fags Hate God" en natuurlijk "God Hates Fags". Ze hebben dat gedaan bij begrafenissen van slachtoffers van "9/11" en bij begrafenissen van Amerikaanse militairen die in Irak waren omgekomen. God schijnt nog maar één punt van aandacht te hebben: het straffen van homo's en personen, organisaties en regeringen die homoseksualiteit niet expliciet als zonde veroordelen. Het kan Hem kennelijk niets verdommen wie daarbij het slachtoffer worden.

De WBC is, volgens de Volkskrant geen grote organisatie. Ze heeft zo'n zeventig leden. De meeste daarvan zijn ook nog eens familie van de oprichter, Frank Phelps. De activiteiten van deze familie gaan zelfs de meeste conservatieve christenen te ver. De BBC heeft een documentaire uitgezonden onder de titel "The Most Hated Family of America". Op ÝouTube kun je de hele documentaire zien. De dagelijkse leiding van de kerk en zijn activiteiten is tegenwoordig in handen van de dochter van de oprichter, een advocate en moeder van elf kinderen. Als je advocate kunt worden moet je enige intelligentie hebben. Deze advocate toont weer eens - ten overvloede - aan dat intelligentie geen garantie biedt tegen de meest walgelijke vormen van stupiditeit.