maandag 20 november 2017

MEESTERWERK

'Ik Jan Cremer' verscheen in 1963. Ik las veel en kocht ook veel boeken. Volgens Cremer zelf was het boek een "Onverbiddelijke bestseller". Ik heb het nooit gekocht. Ik ben wel eens aan het lezen ervan (een geleend exemplaar) begonnen, maar ben niet ver gekomen. Ik vond er geen bal aan. Het was een bestseller omdat er, geloof ik, nogal veel over seks in werd geschreven en dat gebeurde toen, ruim 50 jaar geleden, nog niet zo heel veel.

Jan Cremer heeft, naar verluidt, weer een nieuw meesterwerk geschreven, 'Sirenen', gebaseerd op de brieven van zijn geliefde in de jaren vijftig. Het kan natuurlijk niet missen dat Cremer, vergezeld door zijn echtgenote Babette, te gast was in DWDRRRRRYes! Natuurlijk vond Matthijs het een meesterwerk en kon hij het niet laten te vermelden dat het te koop lag in de boekhandels.

Goed, Jan Cremer, mocht te gast zijn in een veel bekeken talkshow. Leuk voor de Bezige Bij, de uitgever, want dat scheelt toch in de uitgaven voor de reclame voor het boek. Dat was afgelopen vrijdagavond. Ik kijk wel eens naar WNL Op Zondag. Dat deed ik gisteren ook en wie was een van de gasten? Inderdaad: Hij Jan Cremer. Nog een opstekertje voor de Bezige Bij.

Krijgen we Jan Cremer, al of niet vergezeld door Babette, de komende dagen nu ook nog te zien bij Pauw en RTL Late Night? Ik hoef niet meer overtuigd te worden, hoor. Ik heb al besloten Sirenen niet aan te schaffen, noch te lezen.