zondag 4 januari 2015

Missie

Gistermiddag begon ik tegen half zes wat zappen. Ik viel meteen midden in 'Missie Max'. Zoals ik hier al eens eerder schreef schijnt Jan Slagter Omroep Max ooit opgericht te hebben, omdat hij zelf graag op tv wou verschijnen. Gistern presenteerde hij 'Missie Max' dus persoonlijk. Hij bracht via een tablet videoboodschappen over tussen Nederlandse militairen in Mali en hun dierbaren in Nederland. Ja, zo komt Slagter ook nog eens ergens.

Ik kan me zeer goed voorstellen dat het voor die militairen en hun dierbaren leuk is om elkaar weer even min of meer live te zien en horen, maar waarom moet ik daarvan 'meegenieten'?  Ik ken die mensen niet en de meeste kijkers zullen die mensen niet kennen. Heb ik te weinig empathie om met willekeurige vreemdelingen mee te leven?

Los daarvan: die mensen zullen toch ook weten dat er zoiets als internet en Skype bestaat, zodat ze met verjaar- en andere feestdagen in de privesfeer allerlei emoties kunnen uitwisselen. Daarvoor hoeven ze echt niet op Max te wachten.