dinsdag 28 maart 2017

EERDER

Een vraag die, lijkt mij, de komende tijd aan veel borreltafels uitvoerig bediscussieerd zal worden, is: Wat/wie zullen we eerder hebben, een nieuwe coach voor het Nederlands elftal of een nieuw kabinet?

Zijn die twee even belangrijk dan?  Nou, als er op één dag in het NOS-journaaal, EenVandaag, Studio Sport, DWDDrrrrr en Pauw over gepraat wordt en, naar ik aanneem, in even zo veel praatprogramma's van de commerciële omroepen, dan is de aanstelling van een nieuwe bondscoach bepaald een onderwerp van nationaal belang.

Ik zie bij voorbaat echt niet dat we eerder een nieuwe coach hebben dan een nieuw kabinet. Welke zichzelf respecterende voetbalcoach wil met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid t.z.t. in zijn cv vermeld zien dat hij er niet in geslaagd is het Nederlands elftal naar het WK van 2018 te loodsen? Oké, het zal niet helemaal zijn schuld zijn, maar wie herinnert zich over een aantal jaren nog het voorafgaande debacle van Blind? Daar komt nog eens bij dat het salaris van een bondscoach in voetbalkringen nauwelijks iets voorstelt. Ik hoorde tenminste vertellen dat Ronald Koeman een geschikte kandidaat zou zijn, maar die verdient 10 X zo veel bij Everton. Bij Go Ahead Eagles hebben ze net een coach ontslagen. Die is vast nog beschikbaar en niet zo duur. Zou die het nou veel slechter doen dan Blind? Misschien is er wel sprake van een zeer goede 'chemie' tussen hem en al die stervoetballers.