woensdag 12 december 2012

Trend

De legging heb ik altijd het meest vreselijke kledingstuk voor vrouwen gevonden en ik geloof dat ik daarin niet de enige ben. Er zijn immers maar zeer weinig vrouwen die er met zo'n ding aantrekkelijk uitzien. Helaas geeft dat veel andere vrouwen de indruk dat zij er ook leuk uitzien als ze een legging aantrekken. Dat is een vreselijke vergissing, maar dat geldt voor de meeste modetrends.

In Trouw las ik dat het nog erger kan: de megging. Dat is dan een legging voor mannen. Velen hoopten dat het nooit waarheid zou worden en dat het ook voor vrouwen een kwestie van (het liefst niet al te lange) tijd was voor het hij weer uit de mode zou raken. Zelfs trendwatchers zagen dit niet aankomen. Maar nu is het toch een feit: de strakke broek is niet alleen meer voorbehouden aan mannelijke balletdansers. De megging zou het vervolg zijn op de skinny jeans die ook voor mannen een succes is.

Van 'skinny jeans' had ik nog nooit gehoord, maar veel erger dan een megging kunnen ze niet zijn. Maar als er een trend is, zal die gevolgd worden. Op een gegeven moment zullen ook V & D en de Hema meggings gaan verkopen en vervolgens zal het straatbeeld massaal ontsierd worden.

=========================
Ik heb 58 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
=========================
x