dinsdag 20 mei 2014

Voetbal

Wat hebben elektriciteit en voetbal met elkaar te maken? Helemaal niets, volgens mij. Maar de bedenkers van commercials doen er de komende tijd alles aan om verbanden te leggen tussen van alles en nog wat en voetbal. Want binnenkort gaat het WK voetbal weer van start. Reclamemakers gaan er vanuit dat je het woord 'voetbal' maar hoeft te noemen ('oranje' doet het ook goed) en je hebt de aandacht van het publiek te pakken. En het zijn niet alleen de reclamemakers. Ook de makers van tv- en radioprogramma's denken dat het zo werkt.

Voetbal kan best een aardig spelletje zijn om naar te kijken. Vroeger keek ik er ook vrij veel naar. Maar de komende weken gaat het alleen nog maar over voetbal. We zullen weer worden doodgegooid met voor- en nabeschouwingen. We hebben het zelfs al over het WK van over een paar jaar. Of je dat wel moet spelen in een bloedheet Golfstaatje. Zelfs meneer Platter vindt nu dat het toch niet zo'n goede beslising van de FIFA was. Maar die oliesheiks hadden er een hoop geld voor over en daar gaat het om.

Ik ben blij dat ik niet meer werk en dus niet 'verplicht' ben om dagelijks over de resultaten van het WK te praten. Ik ga naar geen enkele wedstrijd kijken. Er moet wel iets heel geks gebeuren wil ik er hier over bloggen. Ik hoop dat Nederland in de eerste ronde wordt uitgeschakeld. Dat zal tenminste iets schelen in alle overdreven aandacht.
x