vrijdag 18 februari 2011

Filmpje

Er zijn allerlei motieven die ertoe kunnen leiden dat iemand zich op 2 maart a.s. naar een stembureau begeeft. Onder degenen die al besloten hadden te gaan zijn nog veel 'zwevenden'. Die kunnen door van alles en nog wat op het laatste moment tot een besluit komen of worden al wat eerder over een streep getrokken door iets dat in wezen weinig met politiek te maken heeft: het kapsel van Jolande Sap, de bril van Mark Rutte, of een toevallig snaakse opmerking van Job Cohen.

Ger Driessen staat in Limburg op de lijst van het CDA, op een naar alle waarschijnlijkheid onverkiesbare plaats. Dat zint hem uiteraard niet en hij maakt dan ook gebruik van moderne middelen om zichzelf en het CDA - in that order, neem ik aan - onder de aandacht te brengen: hij plaatste een filmpje op YouTube. (Trouw maakte mij daarop opmerkzaam.)Ger had succes! Het filmpje werd al meer dan 70.000 keer bekeken. Ja, dat krijg je als Thijs van den Brink van de EO, die kennelijk nog niet veel gewend is, het product in 'Uitgesproken EO' soft-erotisch noemt. Dan moet hij de foto hiernaast (van de website van de toch respectabele lingeriefirma Hunkemöller wel als harde porno beschouwen. Sex sells, dat weet iedereen. Maar Driessen zegt het liever anders: 'Het filmpje gaat over de alledaagse dingen in het leven. Over liefde en genegenheid. Dat vinden mensen interessant. Het is een beetje als kunst. De één ziet er dit in, de ander dat.' 

Je kunt mij veel wijsmaken, maar niet dat het filmpje in de verste verte iets te maken heeft met seks, nog veel minder met liefde en genegenheid en nauwelijks iets met kunst. Zou ik naar een Limburgs stembureau moeten, dan zou ik er zeker niet aan bijdragen dat dit onverkiesbare warhoofd alsnog verkozen wordt.
x