maandag 20 juli 2020

BESCHEIDEN

In de New York Times stond een artikel over Mark Rutte (en dus ook wel een beetje over de Nederlandse politiek, polderen en zo).

Playing by the Rules: Dutch Leader Offers a Sober Contrast in a Brash Era

At a time when populists are overturning social norms, Prime Minister Mark Rutte did not visit his mother in the weeks before her death. It was against his  country's policies.

Het is wat vreemd dat een niet onbelangrijke Amerikaanse krant het kennelijk toch wel opmerkelijk vindt dat een politiek leider zich ook in zijn privéleven houdt aan de regels waarvoor hij medeverantwoordelijk is.

He pays for his own coffees and refuses any reimbursement for costs incurred on duty. Hij declareert dus niet de kosten van koffie en thee die hij tijdens zijn werk gebruikt. Natuurlijk niet. Daar moest ik ook voor betalen. When attending public events, he stands in line with everyone else. At the rave festivals he enjoys, he dances among all the others. Schattig, bij publieke bijeenkomsten staat hij gewoon in de rij (voor een koffie of zo, neem ik dan maar aan)  Waarom lees ik dat .pas in een buitenlandse krant?

The Dutch electorate is so accustomed to his humble ways that few people blinked an eye when Mr. Rutte said this week that, in accordance with Dutch policies on the coronavirus, he had not visited his 96-year-old mother in a nursing home in the weeks before her death. Nou, ik zou niet direct zeggen dat het Nederlandse  electoraat gewend is aan zijn bescheiden manieren, maar het klopt wel dat ik niet verrast was toen hij vertelde over het overlijden van zijn moeder en dat hij haar in de weken voor haar overlijden niet had bezocht in haar verpleeghuis. Dat is heel wat meer mensen overkomen. Ik zie Donald Trum zoiets niet direct doen. (And in the United States, as death from the virus approached 100,000, President Trump was spreading a false accusation of murder against a rival, playing golf, refusing to wear a mask and fighting with social media platforms after Twitter applied fact checks to unsubstantiated claims in his posts.)

There is a saying at the heart of Dutch culture: “doe maar gewoon,” or “just be normal.” We zeggen er meestal wel bij "Dan doe je al gek genoeg." Dat hadden ze ook nog even moeten vertalen.


He does like to play with his lesser-than-life image. When in 2018 President Emmanuel Macron of France visited his office, located in a tower on a corner of the Dutch Parliament complex, Mr. Rutte boasted to the French leader about its size. “It's small, but at least I have a view,” he said.

Mr. Meeus, the political columnist (van NRC Handelsblad), joked that “Macron must have thought this was the entrance instead of the office of a European leader.” Ja, het Torentje is iets minder indrukwekkend dan het Élysée-paleis, waar Macron zijn werk doet.


REVIEWS

Van tijd tot tijd, als ik weer eens in een luie bui ben, of zelf koken komt gewoon niet god uit, bestel ik een maaltijd via Thuisbezorgd. Van tijd tot tijd krijg ik een mailtje van Thuisbezorgd met Nieuwe restaurants bij je in de buurt. Gisteren was dat Pizza aan het IJ. aan de Nieuwendammerkijk. Op Google Maps zag ik dat een fietstochtje van daar naar mij ongeveer 9 minuten zou kosten, kort genoeg om een warme maaltijd niet helemaal te doen afkoelen.

Nu bestel ik maar zelden een pizza, maar ik was benieuwd of ze nog andere maaltijden op hun menu hebben. Ze hebben diverse panini's van  4,00 en 4,50 euro , maar je moet voor minimaal 10 euro bestellen. Dan heb je drie panini's, maar ik heb er aan één genoeg. Ze hebben ook diverse pasta's, maar die maak ik liever zelf. Verder vermeldt het menu diverse soorten kapsalon, burgers, kipnuggets, gewone broodjes en shoarmabroodjes. Ik denk niet dat ik een trouwe klant van Pizza aan het IJ zal worden.

Toen ik klaar was met het menu viel mijn oog op
Ik doe daar nooit aan aan mee en vertrouw ook nooit erg op de betrouwbaarheid. Je kunt vrienden en familieleden vragen wat positieve reviews (met 5 sterren, natuurlijk) te schrijven). Ik heb er hier eens een paar bekeken.
  • De pizza's waren erg lekker, vers en smaakvol. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!
  • Onwijs lekker, goed gevuld. Hier komen we zeker nog vaker!! Bedankt.
  • Niet alleen slechte kwaliteit maar ook kanker Zou deze klant vermoeden dat de pizza kankerverwekkend is?
  • Pizza's waren absoluut niet te eten, heel droog, smaakte naar karton... Chickenwings waren okay.... 1 keer nooit meer, beter sluiten die tent!  
  • Kanker kanker smerige pizza ik wachte een uur op die kanker pizza en hij was koud deze zaak is een kkr troepzaak oprotten met deze zaak bah 
  • Omijngod wat een heeeeerlijke pizza zonder twijfel de lekkerste pizza ooit! We belden om te bestellen, hebben hem opgehaald was heet, en precies half om half zoals gevraagd! Topservice toppizza! 
  • Enzovoort. 

Wat de levertijd betreft varieerden de reviews van "snel" tot "uren wachten".

Als je hier nou echt een pizza of kapsalon zou willen bestellen, welke moet je dan vertrouwen, die positieve of die kankerreviews.

Het gebeurt ook wel dat je nadat een bestelling is geleverd je de vraag  krijgt voorgelegd hoe groot de kans is dat je dat bedrijf op product bij familie een vrienden zal aanbevelen. Je kunt dat aangeven op een schaal van 0 tot 10. Ik geef dan altijd een 0 aan, want ik ben geen onbezoldigd reclamebureau. Het is één keer voorgekomen dat ik door het betrokken bedrijf telefonisch benaderd met de vraag of ik dat wilde veranderen, want met die 0 ging het gemiddelde omlaag. Ik wilde dat niet en heb in overweging gegeven een andere vraag te stellen, bijv. hoe beoordeelt u ons product en onze service? Daarop zou ik sowieso niet reageren.