woensdag 27 januari 2016

STROOM

Volgens een bericht op de website van de NOS van 20 oktober vorig jaar waren dat jaar tot die datum 502.000 vluchtelingen van Turkije naar Griekenland gekomen. Even doorrekenend zullen er in geheel 2015 dan zo'n 650.000 vluchtelingen Griekenland zijn binnengestroomd.

Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, zei onlangs dat 60% van die vluchtelingen voornamelijk jonge mannen uit Noord-Afrika waren, vooral uit Marokko en Tunesië. Dat waren geen vluchtelingen op zoek naar bescherming tegen oorlog en/of vervolging, maar jonge mannen op zoek naar werk en inkomen en, volgens Wilders en volgelingen, naar vrouwen.

Zo'n kleine 400.000 jonge Noord-Afrikanen zijn vorig jaar dus naar Turkije gereisd en van daar naar Griekenland en verder, naar de rijke EU-landen. Waarom horen we dat nu pas? Kunnen 400.000 jonge mannen geheel onopgemerkt door inlichtingendiensten en ijverige journalisten langs de kust van de Middellandse Zee naar Turkije trekken? Of hebben onze regeringen en linkse media dat tot nu voor ons geheim gehouden? Is die stroom nog steeds gaande? Heeft Rutte duidelijke plannen om die stroom binnen zes tot ach weken in te dammen? Hoe groot is het percentage geradicaliseerde jongeren van die 400.000?

O ja, nog wat: binnenkort zien we politiemannen met machinegweren op drukke punten in onze steden. Zou dat voor de potentiële terrorristen geen aanleing kunnen zijn ook maar eens aan opschaling te gaan denken? Rukken die binnenkort uit met zware mitrailleurs en/of raketwerperpers? Waarom zijn er ineens twee F-16's van Leeuwarden overgeplaatst naar Schiphol?