donderdag 24 maart 2011

Voorzorg

Het is algemeen bekend dat de overheid haar burgers nooit alles vertelt. Ze wil ons niet nodeloos ongerust maken als er misschien eventueel iets ergs zou kunnen gebeuren. Maar in werkelijkheid is het vaak al veel erger. Het is voor de Japanners wel fijn dat radio-actief besmette lucht de oceaan op waait, maar daar blijft die lucht niet hangen. Die gaat verder en uiteindelijk komt die ook boven ons land en dan komen die radio-actieve deeltjes naar beneden. Dat gebeurt vandaag of morgen volgens het RIVM. En wat zegt, volgens de Volkskrant, het RIVM? 'De lucht heeft dan over de Stille Zuidzee en Amerika gereisd en is ontzettend verdund.' Dat zal best, maar in Japan wordt de 'toelaatbare' hoeveelheid radio-activiteit ook steeds verder verhoogd.

Ik zeg altijd maar: meten is weten. Ik wil dus een geigerteller aanschaffen. Zo'n ding kost 300 euro, maar dat moet dan maar. Blijkt dar er al duizenden mij zijn voor geweest en dat er tot 14 april een wachtlijst is voor die apparaten. Gaat de overheid er nu voor zorgen dat er voldoende van die dingen zijn? Vergeet het maar! Niets aan de hand!

Ik volg het nieuws goed, dus ik weet dat je uit voorzorg jodiumpillen moet slikken. Dus ik ga naar de apotheek, maar daar kun je ze alleen op recept verkrijgen. Moet ik eerst naar de huisarts, maar die zegt natuurlijk ook dat er niets aan de hand is, omdat het RIVM dat gezegd heeft. In de Volkskrant kon ik doorklikken op jodiumpillen.nl. Maar als je daar doorklikt op 'bestellen' kan de webpagina niet worden weergegeven. Zit de overheid daar misschien ook weer achter?
x