donderdag 20 mei 2010

CPB

Het Parool bericht over de doorberekening door het CPB van de partijprogramma's voor de komende verkiezingen. Per saldo ontzien VVD en CDA vooral de hogere inkomens. Ik was niet erg verbaasd toen ik dat las. Eerlijk gezegd had ik niet veel anders verwacht. Wat me wel verbaast is dat momenteel in de peilingen de VVD de grootste partij is. Het zijn immers niet alleen de mensen met de hogere inkomens die VVD stemmen. Waarom denken zoveel mensen ten onrechte dat de VVD het beste op hun portemonnee past?
x

Belangstelling

Nog maar 22 nachtjes slapen en dan is het zover! Nee, ik heb het niet over de verkiezingen voor de Tweede kamer. Dat is nog maar 20 nachtjes slapen. Die zijn natuurlijk wel belangrijk, maar daar hebben we het tot en met 11 juli niet over. We hebben wel wat anders aan ons kop.

Van 11 juni tot en met 11 juli kijken/luisteren we naar de voorbeschouwing van een voetbalwedstrijd, een voetbalwedstrijd, of een nabeschouwing van een voetbalwedstrijd. De wedstrijden die niet live op de tv worden uitgezonden kun je live via het internet volgen. Daar zorgt de NOS voor. De commerciële zenders RTL en SBS halen alle ex-voetballers, ex-trainers en andere BN'ers uit de kast om te kunnen vertellen wat er door hen heen ging toen Arjan Robben die strafschop miste, of toen reservedoelman Vorm zijn naam alle eer aandeed toen hij in de zesde minuut van de blessuretijd op curieuze, maar doeltreffende manier het beslissende doelpunt - vanaf de middenlijn! - scoorde. Ter ontspanning kun je zien hoe Harry Vermeegen voetballers een bal in een rijdende auto laat schieten. Dat mag je niet missen!

Tussen al die voetbalbedrijven door wordt er ook nog eens getennist in Wimbledon en de eerste week van de Tour de France valt samen met de laatste week van het voetballen. Voor ons nationale 'wij-gevoel' kun je Wimbledon vergeten, maar onze talentvolle Robert Gesink mogen we zeker niet vergeten als kanshebber op een ereplaats in de Tour.

Wat ik maar zeggen wil: als je op maandag 26 juli 2010 de ochtendkrant  leest, moet je niet gek opkijken als onze politieke leiders - er keek toch niemand, geen storende vragen van de pers - in de tussentijd even gauw een kabinet in elkaar hebben geflanst dat (ook) tot geen enkel 'wij-gevoel' leidt. Had je maar op moeten letten.
x