zondag 11 oktober 2015

VERMAAK

Geen schoner vermaak dan leedvermaak, toch? Gisteravond, tegen acht uur, waren er veel blije Nederlanders, want 'we' hadden met 2 - 1 gewonnen van Kazachstan. Stap één van wat de laatste tijd voortdurend de 'Houdini-act' werd genoemd, was gezet. We moesten alleen nog even afwachten of de Tsjechen hun 'sportieve plicht' zouden doen door even de Turken te verslaan.

Om elf uur bleek dat de Turken niets te maken hadden met de sportieve plicht van de Tsjechen. Ze wilden gewoon de kans in eigen hand houden om volgend jaar aan het EK-voetbal mee te doen. Tot komende dinsdag zullen we het, denk ik, niet meer over een Houdini-act hebben, maar over een godswonder. Dan moeten de Turken wel van IJsland verliezen ('wij' verliezen daar met sombere regelemaat van) en moeten 'wij' van Tsjechië winnen. Ga er maar aan staan.

Ik geloof niet in godswonderen en hoop er ook niet op. Ik zit er niet mee dat de supermarkten volgend jaar geen extra miljoenen verdienen, dat Heineken geen extra pilsjes verkoopt en dat ook de horeca geen extra omzet maakt. Ik ben blij dat we volgend jaar gewoon kunnen blijven doen.