donderdag 23 april 2015

MOOI

Ik denk dat er iets moois ligt. Dat zei, volgens nu.nl, Diederik Samsom over het akkoord dat de regeringsfracties bereikt hebben over het 'brood, bed, bad'-probleem.

Wat is er dan precies mooi aan? Is het mooi voor de uitgeprocedeerde asielzoekers, die geen kant op kunnen? Is het mooi voor die zes grote gemeenten, waar de asielzoekers heen gaan die nu nog in andere gemeenten verblijven? Is het mooi voor de VVD die naar haar achterban kan zeggen dat 'ons' beleid nu veel minder aanzuigende werking zal hebben? Ja, die Palestijnen in Yarmoek zullen hun vluchtelingenkamp, waar het Syrische regeringsleger vecht met IS en Jabhat al-Nusra, zeker preferen boven de straten, pleinen en parken van zes Nederlandse gemeenten. Is het mooi voor de Nederlandse bevolking die een kabinetscrisis bespaard is gebleven en de huidige coalitie door kan gaan met haar zegenrijke beleid?

Of is het mooi voor de PvdA, die weer zal roepen dat ze haar 'sociale gezicht' weer eens heeft laten zien. In ieder geval hoeft ze niet op korte termijn aan verkiezingen mee te doen, die haar alleen nog maar meer zetelverlies kan opleveren. Mooi megenomen, toch?